Aanbesteding uitschrijven

Wanneer u de paragraaf social return opneemt in een aanbesteding, adviseert het Adviespunt Social Return u hoe u dit voor opdrachtnemers praktisch in kunt vullen. Wat is het effect van uw vraag in de praktijk? Het Adviespunt adviseert over werkbaarheid en efficiĆ«ntie. Want social return moet voor alle partijen een voordeel zijn. Het advies geeft u praktische handvaten en inzichten die het succes van social return vergroten. 

Social return wordt succesvol als het doel vooraf bekend is. Vragen om 5% social return kan voor u voldoende zijn maar kan door de opdrachtnemer als last ervaren worden. Alleen als de inschrijvende partij uw vraag al in de aanbestedingsfase concreet uit kan werken, weet u wat social return u tijdens de uitvoering op gaat leveren. Een goede voorbereiding is dus essentieel. Het Adviespunt Social Return helpt u daarbij. 

Het Adviespunt werkt samen met Bureau Inkoopondersteuning Zuidoost-Brabant (Bizob). Waar Bizob de aanbestedende partij ondersteunt met het schrijven van de aanbesteding, kijkt het Adviespunt Social Return naar de praktische invulling van de vraag. Zij vullen elkaar aan. 

Voor een efficiĆ«nte en praktische invulling van de paragraaf social return is het van belang dat het Adviespunt al in de voorbereiding van de aanbesteding betrokken wordt.